Inovația este un proces continuu dacă vrei să ții pasul cu evoluția din domeniul agricol, iar Forigo Roteritalia este una dintre companiile care investește constant în acest segment, ținând cont de cerințele și nevoile agricultorilor. Semănătoarea Modula este una dintre cele mai recente mașini create de către departamentul de inovație al societății italiene Forigo, realizate ca urmare a interacțiunii cu cei care lucrează în domeniul legumicol.

 

Modula este o semănătoare cu ampatament variabil care permite însămânțarea culturilor prin folia de plastic. Modulele de semănat primesc semințele de la distribuitor și le pun în patul germinativ, prin folie, fără nicio problemă.

Semănătoarea este acționată doar electric, , iar modulele de semănat sunt legate pur și simplu la un cadru unic și sunt acționate de un calculator de tip CAN-BUS, pentru a respecta etapele de semănat.

Fiecare modul are distribuitor separat și poate fi adaptat la mai multe tipuri și mărimi de semințe.

Avantaje

Sistemul electric este realizat astfel încât să elimine orice tip de transmisie mecanică, pentru a avea elemente de semănat versatile și care nu necesită mentenanță.

Motoarele electrice sunt mult mai puternice și precise decât orice transmisie mecanică.

Sistemul de semănat cu distanță variabilă permite o flexibilitate majoră reușindu-se semănarea a diferitelor culturi cu aceeași mașină, datorită sincronizării în timp real a elementelor de semănat.

Fiecare secție de semănat este echipată cu distribuitor de semințe pentru a avea un control precis și corect al numărului de semințe pe rând.

Modula oferă flexibilitate maximă, simplitate și rapiditate datorită montării secțiilor de semănat pe cadrul central, a computerului de tip CAN-BUS și a absenței oricărei transmisii mecanice.

Achiziția ei se face prin partenerii Dealer Italia din întreaga țară, iar pentru mai multe detalii sunteți rugați să sunați la numerele de telefon: +40.755.022712 (Ovidiu Andrei) / +40.756.052.378 (George Gui).