Noua semănătoare electrică Modula are o serie de atribute care o fac adecvată și fermelor din România: mașina automatizată poate fi compusă dintr-un singur element de însămânțare sau de maximum opt elemente, funcționează pe orice tip de sol și nu are vreo limitare legată de dimensiunile semințelor.

Modula a fost prezentată la ultima ediție a MacFrut Exhibition, unde nu doar că a fost extrem de apreciată de vizitatori, dar a câștigat medalia de aur și Premiul pentru inovație MacFrut. Secretul succesului său? Flexibilitatea extremă, tehnologia inteligentă de ultimă oră și atenția acordată culturilor delicate, așa cum sunt cele biologice.

Modula a fost creată pentru a oferi un nivel ridicat de inovare în sectorul agricol și pentru a face procesul de însămânțare, mai ales în agricultura biologică, mai ușor, mai rapid și mai inteligent.

Proiectată și dezvoltată de Departamentul de Tehnologie pentru Inovare de la Forigo, Modula este un exemplu de mașină agricolă a viitorului. De ce? O mașină bazată pe modularitatea și flexibilitatea elementelor sale, automatizată și alimentată cu energie electrică, trebuie să fie un instrument capabil să revoluționeze modul de lucru al solului.

Modulele sale sunt complet independente, fixate pe cadrul principal și conectate printr-un cablu electric și unul de date. Datorită lor, modulele pot comunica între ele și lucrează sincronizate perfect și armonios.

Personalizarea, element cheie al Modula

Cel mai important aspect al acestei semănători este posibilitatea de asanblare în funcție de nevoile fiecărei ferme. Astfel, mașina poate fi compusă dintr-un singur element de însămânțare sau de maximum opt elemente. Personalizarea este, de fapt, unul dintre elementele cheie ale Modulei, care împreună cu o serie de funcții specifice pot aduc plusvaloare societăților care o utilizează.

Solul pe care această mașină funcționează poate fi de diferite tipuri: nu numai pe terenul pregătit, dar și pe cel sterilizat (acoperit cu foaie de plastic), Modula poate realiza o lucrare optimă cu un nivel ridicat de precizie, indiferent de cerințe.

Ce fel de sămânță se poate folosi cu Modula?

Nu există o limitare reală în ceea ce privește măsurile semințelor, cu excepția măsurii minime pe care mașina o poate folosi (1,5 mm). Inserțiile din interiorul distribuitorului, dezvoltate ad hoc, pot trata fără probleme diversele dimensiuni ale semințelor, făcând Modula să se adapteze la o mare varietate de situații în culturi.

Adevărata inovație a Modulei este reprezentată de tehnologia inteligentă, care permite automatizarea proceselor și sincronizarea perfectă dintre elementele de însămânțare și sursa de energie complet electrică.

Structura tehnologică a mașinii și inteligența ei compun inima reală a mașinii: armonia și sincronizarea perfecte între distribuitor și conurile de însămânțare.

Însămânțare fără pierderi

Chiar și modificând numărul de conuri, distribuitorul va putea recunoaște trecerea elementului de însămânțare și va elibera semințele la momentul potrivit, evitând pierderile și ineficiențele.

Mai mult, fiecare modul poate fi personalizat pentru a satisface nevoile legate de distanța de semănat, pornind de la minimum 16 cm până la peste 1 metru.

Componenta electrică a semănătoarelor Modula este centrală în procesul de cultură deoarece sistemul nu necesită o putere minimă la tractor.
Energia electrică este furnizată de bateria tractorului, astfel încât mișcarea semănătoarei electrice este complet independentă de transmisiile mecanice.

Pentru comenzi sau detalii pe teritoriul României, nu ezitați să contactați colegii Dealer Italia sau partenerii zonali.