Forigo FT18S este un utilaj tot mai căutat de către agricultorii români care au ferme vegetale de dimensiuni mici sau mijlocii. Recent, Dan Florin Purcaru, din localitatea Unirea, județul Dolj, a achiziționat un astfel de model cu ciocane, de 180 cm, prin intermediul partenerului Dealer Italia de pe județul Olt, Agrin Natura Utilaje S.R.L.

Echipamentul standard pentru Forigo FT18S include multiplicator cu roată liberă P.T.O. 540 rot/min, cuplare în trei puncte de categoria a II-a, cu deplasare mecanică, tăvălug posterior de Ø 193 mm, părţi de protecţie rabatabile anterioare, contracuţit, șine, iar pentru a lucra în condiții optime, necesită un tractor de 50 sau 60 CP. Lățimea de lucru este de 173 cm și are o greutate de 552 kilograme.

„Lucrez 25 ha în arendă, pe care am pus rapiță, grâu, mazăre. Am 1 ha de teren în grădină și, în general, cultiv varză acolo, astfel că am nevoie să toc ca să pot ara imediat. E o tocătoare de calitate, robustă cu care îmi fac treaba. Dar acum mă interesează să cumpăr și pachetul complet de cuțite care sunt ideale pentru culturile verzi”, ne-a declarat Dan Florin Purcaru, pentru care anul agricol care s-a terminat, desi nu a fost la înălțimea așteptărilor sale, a fost atât de bun încât îi permite să își continuie activitatea în domeniu.

Opțional, agricultorii pot alege varianta cu PTO 1000 rot/minut și pot dota acest model cu un Kit hidraulic pentru deplasare laterală. Totodata, varianta SR permite ataşarea tocatorii în fața tractorului cu prindere în trei puncte, în cazul în care se dorește formarea unui agregat tocatoare-tractor-freză / grapă rotativă / plug.

„Forigo FT18S 180 este o tocătoare profesională, destinată fermelor mici si mijlocii, atât pentru cultură mare, cât și pentru horticultură, la tocarea crengilor rămase pe intervalul de pomi în urma tăierilor în verde și în uscat. Poate fi folosită însă cu succes și pe pășuni. Pentru terenurile care au pietre și bolovani se recomandă echiparea acesteia cu cuțite. O recomand a fi folosită în cultura mare pentru a toca resturile vegetale ramase după recoltare, ajutând astfel la o incorporare mult mai rapidă și eficientă în sol”, a afirmat Ovidiu Andrei reprezentat vânzări al Dealer Italia, reprezentant al brandurilor Angeloni, Caffini și Forigo.

Forigo FT18S mai poate veni și în variantele cu lățimi de lucru de 200, 230, 250, 280 și 300 cm, acoperind o gamă de tractoare cu puteri între 40 și 120 CP.

https://www.youtube.com/watch?v=DTFbUCR1q5Y&feature=youtu.be