Dealer Italia îi invită pe horticultorii români să participe la „Enovitis in campo”, ediția 2018, ce va avea loc pe 21 și 22 iunie. Cei interesați pot trimite un e-mail la adresa office@dealeritalia.ro, cu intenția de participare și vor primi un e-mail cu toate detaliile necesare prezenței lor la eveniment.

„Enovitis in campo” este singurul târg dinamic din Italia dedicat în totalitate tehnologiei pentru viticultură, iar anul acesta va avea loc la societatea agricolă Il Naviglio, din Emilia Romagna.
Dealer Italia îi invită la acest eveniment pe toți horticultorii români în Italia pentru a vedea utilajele în lucru, pentru a verifica rezultatele, cele mai moderne tehnologii, produsele și echipamentele ce pot fi folosite în: viticultură, protecția plantelor și nutriție, managementul solului, gestionarea frunzelor, recoltarea, cele mai moderne tractoare specializate, irigarea, managementul și recuperarea biomasei, sisteme de control și detectare pentru viticultura de precizie.
Datorită faptului că acest eveniment are loc în fiecare an în alt loc, „Enovitis in campo” pune în context utilizarea tehnologiilor în diferitele medii pedoclimatice și de cultură.

Fără buruieni… doar cu apă!


Una dintre companiile care va pune în demo utilajele sale este și partenerul Dealer Italia, Caffini. GrassKiller (sau „distrugătorul de buruieni cu apă”) este mașina care va arăta celor prezenți pe terenurile societății agricole Il Naviglio, cum poți erbicida organic. Această mașină de erbicidat este o mașină inovativă care distruge partea aeriană și sistemul radicular al buruienilor din culturile horti-viticole, folosind doar apa rece. Mai exact, o propulsează la o presiune foarte mare, de până la 1000 de bari, și o injectează în sol prin intermediul unor duze speciale.


Grass Killer a primit la târgul Eima, de la Bologna, două premii care vin să recunoască calitatea și aportul ridicat în dezvoltarea sectorului agricol: „Inovația Tehnică 2016” și „Premio Blu 2016”. Această recunoaștere vine ca urmare a faptului că este o soluție 100% organică, ce minimizează impactul asupra mediului înconjurator, reducându-l până la zero, deoarece întrebuințarea erbicidelor chimice în cultură nu mai este necesară.

https://www.youtube.com/watch?v=kZ025tHrDJw