[fusion_builder_container admin_label=”” hundred_percent=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”rgba(255,255,255,0)” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”” video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”” video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”glow” bordercolor=”” bordersize=”1px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”fade” animation_direction=”static” animation_speed=”1″ hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”” class=”” id=”” /][fusion_text]

Firma CAFFINI, după 90 de ani de experiență și realizări în domeniul dezvoltării tehnice, a dezvoltat cea mai nouă generație de mașini de erbicidat autopropulsate – STRIKER. Aceasta a ajuns și pe piața din România, prin Dealer Italia, compania înfiinţată de grupul de producători italieni de utilaje agricole: Caffini, Angeloni şi Forigo Roteritalia.

Prezentă pe piața din România din 2008, compania Dealer Italia comercializează utilaje pentru curăţarea terenului de resturi vegetale, pregătit solul, semănat, întreținerea culturilor şi utilaje pentru încărcat. Dintre acestea amintim o gamă variată de pluguri, scarificatoare, combinatoare, grape cu discuri, freze, grape rotative, semănători, mașini de erbicidat, încărcătoare frontale etc. Recent, au adus pe piața românească și mașina de erbicidat STRIKER, produsă de compania italiană Caffini.

Cu o experienţă de 90 de ani în producerea de echipamente de erbicidat, firma Caffini produce mașini de erbicidat autopropulsate din anul 1980. Din anul 2003, este certificată ISO9001/2000, pentru managementul calității. Toate utilajele au certificat ENTAM, impus de certificatul ISO. În prezent, Caffini exportă circa 60% din producție, fiind prezentă în 40 de țări.

Performanță prin utilaje performante

Cea mai nouă generație de maşini de erbicidat autopropulsate a fost realizată ținând cont de exigențele și observațiile clienților. Distribuția ideală de greutate între axe și sistemul de propulsie dezvoltat de Bosch Rexroth permit o tracțiune eficientă și uniformă, iar cabina spațioasă, cu vizibilitate mărită, și designul confortabil au fost realizate cu scopul unor performanțe crescute.

Mașina autopropulsată pentru erbicidat STRIKER este echipată cu un motor PERKINS de 185 CP, TurboIntercooler cu capota insonorizată, are cadru puternic, cu rigiditate mare, din oțel structural, zincat, vopsit apoi cu pulbere. Tracțiunea este realizată pe patru roți, având trei posibilităţi de reglare: direcție pe roțile anterioare (opțional cu blocarea celor posterioare), posibilitatea virajului cu toate 4 roțile (deplasarea acestora pe aceeași linie) și posibilitatea deplasării laterale.

Suspensia hidro-pneumatică oferă rezistență și o stabilitate excelentă în timpul erbicidării și a deplasării pe drum. În plus, operatorul beneficiază de un confort deosebit.

Maşina are sistem dublu de frânare, hidrostatic cu manetă de comandă multifuncțională şi sistem antiderapaj.

Motor hidraulic Bosch Rextort

Motoarele hidraulice și pompa hidrostatică sunt produse Bosch Rextort. Operatorul poate schimba cu ușurință tracțiunea integrală în alte moduri de deplasare. Tot acest sistem hidraulic este supravegheat de sistemul electronic Bosch.

Distribuirea uniformă a greutăţii pe osie, atât cu bazinul gol, cât și plin, asigură o aderență bună și transmiterea forţei de tracţiune pe sol

Maşina de erbicidat autopropulsată STIKER are cilindru hidraulic cu reglare mecanică pentru reglarea distanței dintre roți. Opțional, poate avea cilindru hidraulic cu reglarea automată a distanței dintre roți.

Cabina Premium are următoarele caracteristici:

 • vizibilitate excelentă
 • scaun cu suspensie electropneumatică
 • scaun pentru pasager
 • două poziţii de reglare a volanului: pe înălțime și înclinare
 • scară cu ridicare hidraulică
 • parasolar
 • faruri de lucru anterioare cu xenon, daylight-uri și proiectoare anterioare şi posterioare
 • cameră video posterioară, cu reglare electrică
 • aer condiționat automat, cu filtru cu carbon activ
 • frigider pentru băuturi
 • radio CD cu intrare USB
 • scaun multifuncțional cu posibilitatea reglării în înălțime
 • Joystick multifuncțional cu posibilitatea controlării direcției, reglării rampei de erbicidat, deschiderea, închiderea și pulverizarea, reglarea automată a înălțimii rampei „Distance Control”
 • ecran Multi-Vision cu afişaj color, care afişează parametrii motorului
 • computer pentru gestiunea cantității de soluţie administrată ( litri/ha), direcție automată, reglarea direcţiei curentului de aer , opţiune de tratament prin DGPS sau semnal RTK pentru LIGHTBAR-ul GPS.

Maşina STRIKER are un panou central de comandă a funcțiilor, astfel încât, dintr-un singur loc, să poată fi gestionate toate operațiunile necesare tratamentelor, atât înainte de efectuarea tratamentelor (pregătirea substanțelor și încărcarea rezervorului), cât și după efectuarea tratamentelor, (spălarea rezervorului). Toate operațiunile sunt evidențiate cu pictograme.

Cu ajutorul „Maxi Premixer” pot fi diluate și pregătite substanțele pentru a fi introduse în rezervorul de amestecare, unde dispozitivele de agitare cu înaltă presiune amestecă uniform substanțele, care ulterior sunt transferate în rezervorul principal. „MaxiPremixer”-ul este în conformitate cu reglementările UE.

Rampa de erbicidat este controlată printr-un computer „Compact”, de ultimă generație. Cu ajutorul valvelor electromagnetice se pot controla cantitatea de substanță distribuită (l/ha), suprafața tratată, cantitatea de substanță rămasă în rezervor,cantitatea de substanță folosită, viteza de deplasare, numărul de secțiuni care lucrează. Stabilitatea rampei este asigurată de sistemul cu autoreglare, care reglează o înălţime de lucru optimă, obținându-se indici calitativi de lucru corespunzători lucrării executate.

Noul sistem include un amortizor cu biele reglabile pentru o rezistență superioară la șocuri. La fiecare articulaţie a barei există pivoți cu lagăre cu ungere automată.

Maşina STRIKER poate fi echipată cu CanBus (max. 9 secțiuni) și IsoBus (max.13 secțiuni), care se utilizează ușor, asigură un tratament asistat în funcție de parametrii aleși de client. Echipamentul are ecran cu diagonală mare, meniu ușor de utilizat, antenă exterioară pentru GPS, reglarea automată a secțiilor de erbicidat pentru economisirea soluţiei de tratat, reglarea automată a înălțimei rampei şi indică rezerva de soluţie din rezervor.

Testarea prototipului a fost făcută în cele mai dificile condiții de lucru, iar toate rezultatele obținute au fost analizate de unele centre universitare pentru a obține, în final, un utilaj performant cu indici calitativi de lucru ridicaţi.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]