Societatea Angeloni vine pe piața românească cu un utilaj care poate aduce un plus de valoarea în ferme, și anume combinatorul Poker. Acesta este solid și robust și poate fi folosit la pregătirea patului germinativ pentru toate tipurile de culturi.

Combinatorul este o unealtă agricolă tot mai des folosită în lucrările de pregătire a solului înainte de semănat. Fermierii români sunt tot mai interesați de tot ce ține de tehnologie și de soluțiile care să aducă profit. În acest sens, combinatorul Poker marca Angeloni este soluția ideală pentru cei care fac agricultură de înaltă precizie și înființează a doua cultură. Este o alternativă excelentă la lucrarea cu discul clasic, deoarece reduce riscul pierderii apei în sol.

Conform definiției, Poker este compus din discuri drepte de tăiere, arcuri 25×25, de la 24 la 36 de arcuri (în funcție de lățimea de lucru ), o baterie de discuri duble ondulate și un tăvălug colivie (sau Paker). Prin utilizarea acestui utilaj se realizează o afânare a solului de până la 18 cm, se taie buruienile, se mărunțește și se nivelează solul.

Printr-o singură trecere cu acest combinator se poate semăna, astfel reducându-se consumul de motorină și perioada de pregătire a solului. Viteza de lucru necesară este de 8 – 12 km/h.

Caracteristicile combinatorului Poker:

  • lățime de lucru: disponibil  în variantele de 4 m, 5 m și 6 m
  • putere necesară pentru tractor: 160 CP – 250 CP
  • lățime de transport a utilajului: 2,5 m
  • greutatea: 3490, 4310 și 4930 kg

 

Dotări

Combinatorul Poker are ancore scormonitori în urma roților tractorului, mai exact 2 ancore groase care ridică pamântul tasat de roata tractorului. Lama de nivelare are rolul de a nivela terenul, a sparge și împinge spre discuri bolovanii și resturile vegetale. Tot în componență intră și discurile drepte, cu rolul de a tăia sau sparge bolovanii.

Este prevăzut cu arcuri pătrate de 25 mm, dispuse pe doua rânduri. Aceste S-uri cu grosimea de 25X 25 mm au rolul de a mărunți patul germinativ, sunt prevăzute cu daltă în varianta standard, dar se poate monta și ,,labă de gâscă”. Acestea au o mică toleranță care le permite să vibreze.

Se poate face reglarea hidraulică a adâncimii de lucru a ancorelor. Astfel, arcurile pătrate se pot regla hidraulic pentru a lucra la adâncimea de lucru dorită, între 5 și 20 cm.

Discurile ondulate sunt dispuse pe două rânduri și au rolul de mărunțire și afânare a patului germinativ.

Suporții oscilanți sunt rulmenți capsați cu autogresare. Rulmentul este închis într-o carcasă care nu permite impurităților să intre și are libertatea de a executa mișcări independente.

Tavalugul colivie are rolul de a compacta solul.

 

De ce recomandăm Poker

Dacă facem o comparație cu un utilaj asemănător, combinatorul Poker are pentru fiecare lățime de lucru un plus de greutate de 500 – 700 kg, fiind mai greu execută prelucrarea patului germinativ mai bine.

Suportul oscilant (rulmentul capsat) este de 2 ori mai solid, comparativ cu alte utilaje din aceeași gamă.

Reglarea ancorelor pentru adâncimea de lucru se face hidraulic.

Ca un plus de valoare, prețul oglindește în mod corect calitatea și dotările acestui utilaj.

 

Combinatorul Poker, produs de către compania Angeloni, este distribuit pe piața românească prin rețeaua de dealeri cu care operează societatea Dealer Italia. Pentru detalii suplimentare, persoanele interesate pot contacta Departamentul de vânzări al companiei.