Mașina de erbicidat „Grass Killer” și inovația „A.C.T System”, realizate de către compania Caffini, au primit premiile „Novita Technica 2016” și „Premio Blu 2016” în cadrul ediției de anul acesta a târgului internațional al mașinilor și utilajelor pentru agricultură și grădinărit EIMA.

„Novita Technica 2016” este o recunoaștere a faptului că cele două produse Caffini sunt noutatea tehnică a anului 2016, iar „Premio Blu 2016” confirmă faptul că sunt prietenoase cu mediul înconjurător, astfel încât reduc sau elimină cantitatea poluanților eliberați în natură.

Grass Killer elimină buruienile… cu apă rece

caffini 01

Această mașină de erbicidat este o mașină inovativă care distruge partea aeriană și sistemul radicular al buruienilor din culturile horti-viticole, folosind doar apa rece. Mai exact, o propulsează la o presiune foarte mare, de până la 1000 de bari, și o injectează în sol prin intermediul unor duze speciale.

Motivul pentru care a primit recunoașterea „Inovația Tehnică 2016” îl reprezintă faptul că este o soluție 100% organică, ce minimizează impactul asupra mediului înconjurator, reducându-l până la zero, deoarece întrebuințarea erbicidelor chimice în cultură nu mai este necesară.

A.C.T System permite o adaptare optimă a atomizoarelor în teren

caffini 1

A.C.T System aduce o schimbare rapidă a ventilatoarelor la atomizoarele Caffini, în culturile pomicole și viticole, în funcție de forma de creștere, pentru o distribuire corectă a produselor pentru protecția plantelor (PPP).

Atomizorul cu sistem de transport al particulelor pe flux de aer reglabil este prevăzut cu un ventilator ce poate fi înlocuit foarte rapid, pentru o întrebuințare corectă a PPP, în funcție de cultura, forma de creștere și tehnologia aplicată.

Acesta este echipat cu dispozitiv de reglare a fluxului de aer din cabina tractorului, permite închiderea fluxului de aer pe o parte și ajustarea unghiului de inclinației a ventilatorului în funcție de pantele existente în teren.

A.C.T System a fost premiat la Eima 2016 deoarece mărește versatilitatea, permițând o mai bună adaptare în teren a atomizoarelor Caffini, în funcție de tehnologia aplicată în cultură și de forma de creștere a acesteia.

* Produsele Caffini sunt disponibile în România numai prin intermediul societății Dealer Italia și a rețelei sale de dealeri.