Synthesis este un pulverizator care are o inserție puternică de substanță în masa foliară, vizează doar vegetația ce trebuie tratată și evită împrăștierea substanțelor către tractor sau colectarea de material rezidual din sol. Este ideal pentru livezile și podgoriile românești, achiziționarea sa făcându-se numai prin partenerii Dealer Italia din România.

Seria Synthesis face parte, din 1994, din gama de pulverizatoare a societății Caffini, care este unul dintre principalii producători de pulverizatoare din Europa și partener Dealer Italia din 2008.

Noua gamă „Synthesis 2” beneficiază de cele mai recente caracteristici conforme cu reglementările CE în vigoare, dar și următoarele aflate în faza de implementare, precum și de noua serie de rezervoare rotative de polietilenă proiectate de Caffini.

Aparatul de ventilație a fost perfecționat pe baza experiențelor și a rezultatelor bune obținute pe parcursul mai multor ani de producție a primei serii Synthesis.

Avantajele seriei 2 Synthesis sunt:

· Distribuția care vizează doar vegetația care trebuie tratată, cu reducerea consecințelor derivei și economisirea principiului activ, precum și respectarea mediului înconjurător.

· Penetrare mai puternică în masa foliară, datorită fluxului tangențial de aer.

· Timp de expunere crescut și un unghi mai mare de amestec chimic pulverizat, comparativ cu atomizatoarele tradiționale.

· Distribuție perfectă a aerului dreapta – stânga (așa cum este documentat prin teste universitare), cu un decalaj între cele două părți de 1%.

· Flexibilitate ridicată a debitelor în l/ha cu distribuție de la 120 la 600 l/ha pentru podgorie și de la 200 la 1200 l/ha pentru livadă.

· Distribuție diferită în funcție de înălțimile vegetației pentru a favoriza existența a mai mult aer în partea superioară a plantei, cu o calitate evidentă în tratament.

 

În plus, distribuția tangențială posterioară nu permite mișcarea substanțelor chimice spre tractor și, de asemenea, se evită colectarea frunzelor și a reziduurilor de iarbă din teren.