[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]STARTER HBM

 

8 motive pentru care Starter HBM este ideal pentru ferma ta!

Starter HBM este o mașină de pulverizat creată de către compania italiană Caffini special pentru fermele în care se cultiva porumb, păioase și rapiță. Dotările specifice fiecărui model o fac ideală pentru exploatațiile agricole din România, atât de variate ca structură și cu suprafețe de lucru diferite.

Starter HBM are mai multe modele, în funcție de capacitatea rezervorului: 2.200, 2.800 și 3.300. Varianta cu rezervor de 2800 l are trei modele de lucru: Starter HBM 2800/1, Starter HBM 2800/2 și Starter HBM 2800/3, diferențele venind din dotările specifice.

De ce ai vrea să achiziționezi un astfel de utilaj pentru ferma ta?

Dincolo de faptul cunoscut de toată lumea că producțiile mari sunt direct proporționale cu calitatea lucrărilor și a tratamentelor aplicate, Starter HBM 2800 are câteva dotări specifice ce o recomandă lucrului în fermele din țara noastră. Pe lângă un lucru eficient, această mașină de pulverizat asigură o creștere a productivității de până la 40%:

 1. Ecartament reglabil de la 1800 la 2250 mm care permite o mai mare flexibilitate a lucrului și adaptabilitate la culturi.
 2. Ridicarea hidraulică pe verticală cu cursă de 1300 mm, amortizată cu baterie de azot îi dă posiblitatea utilizatorului să mențină bara de pulverizat la 50 cm de cultură ceea ce înseamnă un lucru perfect în câmp.
 3. Oleomatic 3: selector electrohidraulic cu Joystick pentru deschiderea simultană a brațelor și închiderea parțială sau totală, ridicare și corectarea înclinării barei (2 prize de ulei) – oferă variante de lucru de lățimi diferite în funcție de mărimea parcelei, asigurând o lucrarea aproape de perfecțiune.
 4. Posibilitatea de a monta computer Compact pentru Electrocontrol cu 5 secţiuni, care vine standard pentru modelele Starter HBM 2800/1 și Starter HBM 2800/3
 5. Viteza de deplasare de 40 km/h care îți oferă posibilitatea unui lucru rapid, ideal în mai ales având în vedere condițiile meteo din țara noastră care impun ca anumite lucrări să se desfășoare într-un timp cât mai scurt.
 6. Nivelul cisternei cu sferă plutitor îți asigură un control coerent
 7. Jeturi rotative de spălare a cisternei facilitează curățarea, atât de importantă atunci când schimbi substanțele.
 8. Hub Service cu cuplaj rapid pentru încărcare atât de important pentru realizarea unor timpi mai mici de lucru

România are producții mult prea mici la hectar comparativ cu alte state UE

Lucru rapid, adaptabilitate la culturi și dimensiunile parcelei, eficiență și creșterea productivității sunt doar câteva dintre avantajele acestei mașini de pulverizat care o fac ideală mai ales în condițiile din țara noastră. Dacă la nivelul Franței, de exemplu, producția medie de porumb la hectar înregistrată în 2014 a fost de 10.383 kg/hectar, la nivelul țării noastre randamentul a fost de 4.813 kilograme, producția fiind de 11,73 milioane tone porumb boabe, de pe o suprafață cultivată de 2,43 milioane hectare, conform unui studiu INS. Cele mai bune cifre, de 11.238 kg/hectar, au fost obținute de Spania care a realizat o producție de porumb boabe de 4,69 milioane de tone de pe o suprafață cultivată de 417.000 hectare.

Diferențele cifrelor au mai multe cauze: lipsa folosirii input-urilor conform recomandărilor specialiștilor, lipsa utilajelor pentru folosirea optimă a erbicidelor, lipsa sistemelor de irigat etc. Astfel, investiția în astfel de utilaje devine imperativă și necesară dacă ne dorim ca agricultura să fie un business de succes.

 

Dotările de serie Starter HBM prevăd:

Cadru vopsit cu pulberi epoxidice;

Proțap fix reglabil în lungime și înălțime

Ecartament reglabil de la 1800 la 2250 mm;

Bară hidraulică HBM vopsită după cataforeză

Ridicarea hidraulică pe verticală cu cursă de 1300 mm, amortizată cu baterie de azot

Echilibrator manual cu pendul

Oleomatic 3: selector electrohidraulic cu Joystick pentru deschiderea simultană a brațelor și închiderea parțială sau totală, ridicareși corectarea înclinării barei (2 prize de ulei)

Distribuitor electric motorizat a secțiunilor cu 5-7 valve, general ON-OFF, reglarea electrică a presiunii, manometru isomeric de 100Ømm

Premixer Maxi cu spălător de recipiente;

Hub Service cu cuplaj rapid pentru încărcare

Rezervor pentru spălat circuitulși a mâinilor;

Nivelul cisternei cu sferă plutitor, jeturi rotative de spălare a cisternei

Diuze din polimer evantai protejate în structura barei;

Cardan și tub de încărcare;

Fără roți

Dotări specifice Starter HBM 2800:

 1. Starter HBM 2800/1:
 • bară de 18 metri,
 • pompa de 170 l/min,
 • ridicare hidraulică, predispus mâneca de aer,
 • Electrocontrol cu 5 secţiuni, Oleomatic 3, Trijet,
 • Kit roți, măsura 270/95-R44 8F,
 • indice de încărcare 133A8,
 • viteza 40km/h,
 • lăţime 280 mm, diametru Ø 1630 mm. cod RT24,
 • computer Compact pentru Electrocontrol cu 5 secţiuni
 1. Starter HBM 2800/2:
 • bară de 21 metri,
 • pompa de 240 l/min,
 • ridicare hidraulică,
 • predispus mâneca de aer,
 • Electrocontrol cu 5 secţiuni, Oleomatic 3, Trijet,
 1. Starter HBM 2800/3:
 • bară de 24 metri,
 • pompa de 240 l/min,
 • ridicare hidraulică, nu este predispus mâneca de aer,
 • Electrocontrol cu 7 secţiuni, Oleomatic 3, Trijet,
 • Kit roți, măsura 270/95-R44 8F, indice de încărcare 133A8,
 • viteza 40 km/h, lăţime 280 mm, diametru Ø 1630 mm.
 • computer Compact pentru Electrocontrol cu 5 secţiuni

Cei care își doresc să afle mai multe detalii, pot contacta depratamentul nostru de vânzări, reprezentat de George Gui (0756.052.378)

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]